Zaza Dansları Kursu




Zaza Dansları Kursu İstanbul

Temel Bilgiler

Yeni Sınıf: 2 Aralık 2024
Seviye: Başlangıç seviyesi
Gün/Saat: Pazartesi, 19:30 - 21:30
Ders Süresi: Haftada bir defa, 2 saat
Toplam Kurs Süresi: 2 Ay, 16 saat
Kurs Ücreti: Aylık (4 haftalık) 2000 TL
Ödemeler: Aylık olarak yapılır
Sınıf Kapasitesi: 15 Kişi
Zaza dansları kursumuz Taksim'deki merkezimizde yapılmaktadır.



Lütfen bu sayfadaki ve Kayıt ve Katılım Koşulları sayfasındaki bilgileri dikkatlice inceleyin. Kursu ve koşulları uygun bulup katılmaya karar verirseniz, ön kayıt için, katılmak istediğiniz sınıf, ad-soyad ve tel numaranızı iletisim@geoaktif.com adresine göndermeniz yeterlidir. Sonrası için sizi yönlendireceğiz.

Kurs İçeriği

Zaza dansları kursumuz haftada bir defa iki saat süreyle yapılmaktadır. Kursumuzda, Zaza coğrafyasının tüm bölgelerinden danslar öğretilmektedir. Her bir dansı, halk tarafından oynandığı haliyle, yani özgünlüğüne ve orijinalliğine sadık kalarak öğretiyoruz. Danslardaki figür çeşitliliğinin yanı sıra, Zaza danslarının en temel özelliği olan dans tavrı üzerinde özellikle duruyoruz. Temel dans eğitimine ek olarak, dans bağlamında genel Zaza kültürü, dili, müziği, tarihi ve sosyal yapısı hakkında da kısa aktarımlarla olabildiğince öğrencilerimizi bilgilendiriyoruz.

Başlangıç niteliğindeki bu 2 aylık programı ortalama bir performansla tamamlayan bir öğrenci, yaklaşık 20 civarında Zaza dansını rahatça icra edebilecek hale gelecektir. Başlangıç seviyesi tamamlandıktan sonra, öğrencilerin ilgisi doğrultusunda kurs orta ve ileri seviyelere doğru da devam edecektir.

Zaza Dansları Hakkında

Zaza dansları kavramı muhtemelen birçok kişi tarafından ilk kez duyulacaktır. Bunun nedeni, Zaza danslarının bugüne kadar kendi adıyla değil, daha ziyade yakın etnik grupların dansları altında ifade edilmesidir. Bu kursu düzenlememizdeki amaç da zaten, yüzlerce yıllık tarihi geçmişi ve kendine has orijinalliği olan Zaza danslarını gün ışığına çıkarmaktır. Zaza dansları, müzikal yapı, tempo, figür çeşitliliği, tavır ve coğrafi yaygınlık bakımından oldukça geniş bir çeşitlilik sergilemektedir. Günümüzde Zaza dansları temel olarak Malatya, Erzincan, Sivas, Tunceli, Bingöl, Kars, Ardahan, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Bitlis, Siirt, Diyarbakır, Batman, Urfa, Adıyaman, Muş ve Aksaray illerinden bir kısmının tümünde, diğer bir kısmının ise çeşitli ilçe ve köylerinde, ayrıca ülkemizin batı illerinde ve çeşitli Avrupa ülkelerinde oynanmaktadır. Zaza danslarının temel yaşama alanı düğünler olmakla beraber, festival ve konser türü etkinliklerde de belli ölçüde icra imkanı olmaktadır.

Zaza danslarının günümüzdeki en büyük handikaplarından biri, dil ve dans başta olmak üzere, bir bütün olarak Zaza kültürünün çok yönlü bir asimilasyona maruz kalmasıdır. Buna bir de popüler kültürün dejeneratif etkisi eklendiğinde tablo hayli ağırlaşmaktadır. Bu kuşatılmışlığı aşabilmek için öncelikle Zazaların kendi kültürel miraslarına karşı duyarlı olmaları ve ayrıca da Zaza kültürel aktivitesinin ivme kazanması gerekmektedir.

Zaza dansları ders ve etkinliklerimizin, tehlike altında bir dil olan Zazacanın ve yoğun bir asimilasyona maruz kalan genel Zaza kültürünün hayatta kalma mücadelesine bir katkı olmasını umut ediyoruz.




Kurslarımızdan ve Gecelerimizden Görüntüler

Kurslarımız ve gecelerimizden geniş bir çeşitlilik içeren videoları Youtube kanalımızda izleyebilirsiniz.
Youtube kanalımız için tıklayın



Bizi Sosyal Medyada Takip edin

Tüm kurslarımızı görmek için lütfen Kurslar sayfamıza gidin.