Λίγα Λόγια για το Geoaktif


Geoaktif Kültür Merkezi, Taksim, İstanbul

Ιδρύθηκε το 2010 στο Πέρα της Κωνσταντινούπολης, το Πολιτιστικό Κέντρο Geoaktif ασχολείται με μια ποικιλία πολιτισμών που συνυπάρχουν για μια ολόκληρη ζωή σε αυτήν την πολύχρωμη γεωγραφία. Ως πολιτιστικό κέντρο, η αποστολή μας είναι να βοηθήσουμε όλους αυτούς τους διαφορετικούς πολιτισμούς να ανακαλύψουν, να συναντηθούν και να πλησιάσουν ο ένας τον άλλον. Με αυτή την έννοια, ο Geoaktif είναι μια διασταύρωση και ένα σημείο συνάντησης για μια μεγάλη ποικιλία πολιτισμών μέσα και γύρω από την Τουρκία.

Εστιάζοντας στις περιφερειακές εθνοτικές κουλτούρες, διδάσκουμε τις εθνικές γλώσσες που μιλάνε μέσα και γύρω από την Τουρκία, καθώς και τα μουσικά όργανα και τους χορούς διαφορετικών εθνοτικών ομάδων στη γεωγραφία μας. Εκτός από τα κανονικά και μακρόχρονα μαθήματα όπως τα μαθήματα γλωσσών, τα μαθήματα μουσικών οργάνων και τα μαθήματα χορού, οργανώνουμε επίσης εφάπαξ εργαστήρια, σεμινάρια και πάνελ.

Πιστεύουμε ότι ως ανθρώπινα όντα δεν πρέπει να περιοριστούμε στα στενά πρότυπα μιας μόνο κουλτούρας. Οι πολιτισμοί είναι όμορφοι μαζί, δίπλα-δίπλα. Από μόνα τους, είναι τόσο βαρετές όσο μια θλιβερή πόλη πίσω. Σε μια εποχή της καθολικής ομοιομορφίας, ζούμε στη μέση μιας αγνότητας πολιτιστικής ζωγραφικής.

Και εμείς, ως το Πολιτιστικό Κέντρο Geoaktif, προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε τα στοιχεία αυτής της ζωηρότητας σε ένα ταξίδι που εκτείνεται από την τοπική στην παγκόσμια.

Με αγάπη και φιλία ...